Fysik

Mekanik - Impuls

14. september 2009 af Peterse (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej

Jeg har en laserstråle med bølgelængde på 632 nm. Lysstrålen udsender et lys med effekten 1,0mW. 

Jeg har størrelsen af en fotons impuls: p = h/(bølgelængden)

Jeg får stillet spørgsmålet hvor mange fotoner strålen udsender hvert sekund?

Skal impulsen så bare findes?

Derudover får jeg også stillet spørgsmålet: Laserlyset rammer nu et spejl, der står vinkelret på laserstrålen. Vi vil opfatte reflektionen af laserstrålen, som et stød mellem fotoner og spejlet. Hvad er fotonens impulstilvækst ved reflektionen?

har lidt brug for et hint her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Nej, du skal finde energien i en foton og dividere den op i den energi, laseren udsender på et sekund.


Svar #2
14. september 2009 af Peterse (Slettet)

 okay. altså jeg han nu Efoton = 3,14*10^-19 - og det er vel joule.

Hvad siger du så den skal divideres op i?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg har ikke regnet tallet ud. Du får opgivet bølgelængden, og fra den kan du regne frekvensen ud og herefter bruge, at E_fot = h*f, hvor f er frekvensen. Du kan selvfølgelig også indsætte direkte i E_fot = h*c/lambda, hvor lambda er bølgelængde og c er lysets hastighed i vakuum. Enheden bliver Joule, hvis du indsætter i SI-enheder.

Den energimængde skal du dividere op i den energi, der udsendes fra laseren på ét sekund.


Svar #4
14. september 2009 af Peterse (Slettet)

 ja lige præcis. Men hvad er energien der udsendes fra laseren pr sekund?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du får opgivet effekten. Hvad er effekt?


Svar #6
14. september 2009 af Peterse (Slettet)

p = E/t

så E = p/t - Fuck jeg er dum

Det tal dividere jeg med Efoton? 


Svar #7
14. september 2009 af Peterse (Slettet)

 Jeg takker mange gange for hjælpen - Det var et lidt dumt spørgsmål.

Det næste spørgsmål jeg spurgte om, er jeg også helt død i? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Den er lig fotonens egen impuls. Forstår du? Altså tilvæksten er 100%.

Karam


Skriv et svar til: Mekanik - Impuls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.