Kemi

Opløslighed

14. september 2009 af HoveHviid (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej ..

Jeg har fået stillet en opgave i en kemi aflevering:

Bereng opløsligheden af Mg(OH)2 i 0,10M NaOH

Og jeg er fuldstændig på par bund ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af mathon

Mg(OH)2:
Ko = 5*10-12 M3 ved 25°C

ved tilsætning af den tungt opløselige Mg(OH)2 til den letopløselige NaOH
haves

[Mg2+ (aq)]*[OH- (aq)]2 = 5*10-12 M3
og

[Mg2+ (aq)] = (5*10-12 M3)/[OH- (aq)]2 = (5*10-12 M3)/(2*(0,10 M))2 = 1,25*10-10 mol/L

ækvivalerende opløseligheden
1,25*10-10 mol Mg(OH)2 pr. liter 0,1 M NaOH

m = n*M = (1,25*10-10 mol)*(58,34 g/mol) ≈ 7,3*10-9 g

svarende til:
7,3 ng Mg(OH)2 pr. liter 0,10 M NaOH
..............

der er i beregningen set bort fra den i sammenhængen 0,10 M NaOH negligeable tilførsel af OH- ved tilsætning af Mg(OH)2

.....................

negligeable = mindre betydningsfulde


Skriv et svar til: Opløslighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.