Matematik

Ligninger & tal Hf, Matema10k

15. september 2009 af kristinemariekjaer (Slettet)

Hej jeg er lidt på røven, Jeg har matematik aflevering for til imorgen, meeeen jeg kan ikke finde ud af at løse ligninger!

den lyder:

3/5x - 4 = 7x


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af mathon

3/5x - 4 = 7x     x≠0
                                                          multiplicer p.b.s. med (5x)
(3/(5x))·(5x) - 4·(5x) = (7x)·(5x)


Svar #2
15. september 2009 af kristinemariekjaer (Slettet)

nu er det bare sådan resultatet er:

x= - 0,625 ????


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af MN-P (Slettet)

Nej

Hvad fik du da du gangede ud?

Det bliver en 2-gradsligning


Svar #4
15. september 2009 af kristinemariekjaer (Slettet)

der står resultatet bag i min bog, så det burde blive det..

jag gangede ikke ud, for det var for komoliceret,,


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Seeeee mig

3/5x - 4 = 7x    -->
3-12x=35x2     -->
35x2+12x-3=0

Løs denne ligning med hensyn til x. (note: den skal bare smides ind i formlen for løsning af 2.gradsligning.)

Karam


Svar #6
15. september 2009 af kristinemariekjaer (Slettet)

hehe, tak for det,. men det er ikke sådan den skal løses, det SKAL give 0,625 ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Hihi. Blev grebet af 2.gradsfeberen ovenfor!

Har løst den nu - har du fundet ud af det, eller skal jeg sende udregninger?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2009 af Isomorphician

#0:

Hvis du satte en parentes om brøken, så ville det være en stor hjælp.

Der er stor forskel på om der står (3/5)x eller 3/(5x):

Med udgangspunkt i den første brøk:

(3/5)x - 4 = 7x

Træk (3/5)x fra på begge sider:

-4 = 6,4x

Del med 6,4 på begge sider:

-0,625 = x


Svar #9
15. september 2009 af kristinemariekjaer (Slettet)

Jeg har ikke lavet den så send gerne udregningen!!! Tusinde tak.!


Svar #10
15. september 2009 af kristinemariekjaer (Slettet)

den skal give -0,625


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Yessir. He did what I couldn't do (in the beginning) ;-)
Hardcore math.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det gør den da også. I mine (nye) og Isomorphician's udregninger.

Karam
 


Skriv et svar til: Ligninger & tal Hf, Matema10k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.