Kemi

masseprocent af eddikesyre i husholdningseddike

16. september 2009 af richgirl (Slettet)

Hej...

Jeg sidder og skriver en rapport om eddikesyre i husholdningseddike, hvor jeg skal beregne masseprocent af eddikesyre i eddike. men der er noget jeg er i tvivl om...

har gjort følgende:
n=c·V

fundet stofmængden:

n_OH=c_naOH ·V_NaOH
0,10 mol⁄L·19,9·?10?^(-3) L= 0,00199 mol
 

n(NaOH)=n(CH_3 OOH)

Da den samlede masse af vores analyseopløsning er 100 ml, hvor 10 ml svarer til eddikesyre, vil jeg finde ud af, hvor meget eddikesyre der er, når vi tager 25 ml af de 100 ml:
(10 ml)/(100 ml)=x/(25 ml) ? x=2,5 ml
 

efterfølgende har jeg brugt denne formel:

m=n·M

m(CH_3 COOH)=(0,00199mol·60,052 g⁄mol)=0,119503 g

og har fundet masseprocenten ved at sige:

0,119503g/(2,5 g)·100% =4,78014 %

Jeg har fundet min masseprocent. men problemet er at i opgavebeskrivelsen står der: "Beregn stofmængdekoncentration af eddikesyre i eddiken. omregn stofmængdekoncentration til masseprocent, når denciteten af eddiken sættes til 1g/mL."

Jeg ved ikke hvad jeg skal bruge min stofmængdekoncentration til og evt. hvordan omregne dette til masseprocent??? er der nogle der kan hjælpe please????


Skriv et svar til: masseprocent af eddikesyre i husholdningseddike

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.