Fysik

Mekanik

16. september 2009 af annn (Slettet)

Sidder og laver fysik, men er gået i stå ved en opgave. Håber virkelig i kan hjælpe.

At t=0s en sten er kastet verticalt op og når en højde på 90 m. Udregn:

a) Tiden det tager at vende tilbage til startpunktet

b) farten som stene er kastet med

c) stenens fart da den var 50m over dens strat punkt

d) hvorlangt vil stene være fra startpunktet at t=7s.

Har prøvet at starte men er virkelig ikke sikker på det:

a)              s=½*a*t2 så t=KVROD(2s/a)

Så: KVROD((2*90m)/(9.81ms-2))=4.28___

Kan det være rigtigt og i så fald hvad er enheden?

Håber i kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af peter lind

a) Den skal både op og ned, så du skal gange dit resultat med 2.


Svar #2
17. september 2009 af annn (Slettet)

Tak skal du have. Men hvad er enheden? i følge min udregning er det noget/s-2, og det kan jo ikke passe.

Hvad siger i til de andre spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af mathon

b)
2·a·Δs = v2-vo2    hvor v = 0

2·(-g)·Δs = -vo2    hvoraf

vo = (2g·Δs)½ = (2·(9,82 m/s2)·(90 m))½ = 42,0428 m/s

.................

c)

af
2·(-g)·Δs = v2-vo2       fås

v2 = vo2 - 2g·Δs = (42,0428 m/s)2 -2(9,82 m/s2)·(50 m)

v50m = (1767,6 m2/s2 - 982 m2/s2)½ = 785,6½·((m/s)2)½ ≈ 28 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2009 af mathon

d)

højde = (90 m) - ½·(9,82 m/s2)·((8,5627 s)-(7 s))2 ≈ 78 m


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.