Kemi

oxidation og reduktion

16. september 2009 af MortenB1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal lave reaktionsskemaer, hvor jeg skal dele det op i oxidation og reduktion og til sidst redoxreaktionen.

Det skal gøres med følgende reaktioner, men jeg kan ikke lige finde ud af det... Kunne godt bruge lidt hjælp.

HCl + Mg = Reaktion = Mg til venstre for H2
HCl + Zn = Reaktion = Zn til venstre for H2
HCl + Cu = Ingen reaktion = Cu til højre for H2
HCl + Ag = Ingen reaktion = Ag til højre for H2
MgSO4 + Zn = Ingen reaktion = Zn er til højre for Mg
AgNO3 + Cu = Reaktion = Cu til venstre for Ag
 

På forhånd tak MVH Morten


Svar #1
16. september 2009 af MortenB1991 (Slettet)

slet ingen der kan finde ud af den her lille bandit


Svar #2
16. september 2009 af MortenB1991 (Slettet)

HCl + Mg =
HCl + Zn =
HCl + Cu =
HCl + Ag =
MgSO4 + Zn =
AgNO3 + Cu =

slet ingen der har styr på de her reaktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2009 af mathon

i det følgende skrives H+ i stedet for H3O+
for at fremme forståelsen:

H+ (aq)  + Mg (s) → Mg2+ (aq) + H2 (g)
H+ (aq) + Zn (s) → Zn2+ (aq) + H2 (g)
H+ (aq) + Cu (s) ingen
H+ (aq) + Ag (s) ingen
Mg2+ (aq) + Zn (s) ingen
2Ag+ (aq) + Zn (s) → 2Ag (s) + Zn2+ (aq)


Skriv et svar til: oxidation og reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.