Kemi

neutralisation af HCl

02. januar 2005 af Eva (Slettet)
Hey :)

har en opgave hvor jeg skal finde ud af om nogle tabletter kan neutraliserer 13,5 mmol mavesyre HCl...

men ved ikke helt hvad jeg skal gøre.. nogen som har nogle forslag??

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

Du må komme med lidt flere oplysninger.

Svar #2
02. januar 2005 af Eva (Slettet)

okay..
der står at der er:

1 tablet = 1 g

magnesiumhydroxid 250 mg
Calsiumcarbonat 150 mg
Magnesiumcarbonat 100 mg


syreneutraliserende effekt 13,5 mmol pr. tablet...

Det er det eneste jeg ved..

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad det er du vil regne ud? Er det muligt at vi kan få hele opgaveteksten?

Svar #4
02. januar 2005 af Eva (Slettet)

hele opgave teksten er -->

undersøg ved beregninger om, det er rigtigt, at en tablet med deklarationen på fig 47 kan neutralisere 13,5 mmol mavesyre (HCl)

deklarationen er det jeg skrev i #2

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

Mg(OH)2: nOH- = 2*(250g/58,32g/mol) = 4,3mmol

Disse reagerer fuldstændigt med HCl:
nHCl efter reaktion: 13,5mmol - 4,3mmol

Gør det samme ved CaCO3 samt MgCO3, sådan tror jeg det må være, men er ikke sikker.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

250mg selvfølgelig

Svar #7
02. januar 2005 af Eva (Slettet)

okay :) takker.. lyder meget fornuftigt ;)

Mvh Eva

Svar #8
02. januar 2005 af Eva (Slettet)

kom til at tænke på...
CO3 reagerer da ikke fuldstændigt med HCl?? hvordan tager jeg højde for det??

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. januar 2005 af Katty (Slettet)

Hvis man tilsætter overskud af syre til CO32-:

2H3O+ + CO32- = 3H2O + CO2

Tror godt man vil kunne antage, at de reagerer fuldstændigt.

Svar #10
02. januar 2005 af Eva (Slettet)

okay...

takker :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. januar 2005 af Katty2 (Slettet)

Wee... jeg er inde

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

Først Kathyy, og så Katty2, mon jeg skal blive et registreret varemærke? :)

Skriv et svar til: neutralisation af HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.