Matematik

Differential regning

18. september 2009 af kur1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg R'(t), udfra formlen:

R(t) = 0,171·(e0,0619·t-1)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2009 af mathon

R'(t) = 0,171·(0,0619·e0,0619·t - 0) = 0,010585·e0,0619·t


Svar #2
18. september 2009 af kur1234 (Slettet)

du bruger altså at f(x) = a*xn -> f'(x) = n*a*xn-1?

men skal potensen så ikke fratrækkes 1? altså -1... ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2009 af mathon

nej
jeg bruger

(ex)' = ek·x·(k·x)' = ek·x·k = k·ek·x


Svar #4
18. september 2009 af kur1234 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen!

Lille ting mere. Er følgende korrekt (nu har jeg prøvet selv ;) :

R(t) =  0,452(e0,0929*t-e-0,0929*t)2/3

R'(t) = 0,452(e0,0929*t-e-0,0929*t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2009 af mathon

R'(t) = 0,452·(2/3)·[e0,0929·t-e-0,0929·t] -1/3 ·(e0,0929·t-e-0,0929·t)' =

         0,452·(2/3)·[e0,0929·t- e-0,0929·t] -1/3 ·(0,0929·e0,0929·t -(-0,0929)·e-0,0929·t)

         0,301333·[e0,0929·t - e-0,0929·t] -1/3 ·(0,0929·e0,0929·t + 0,0929·e-0,0929·t)

         0,301333·[e0,0929·t- e-0,0929·t] -1/3·0,0929·(e0,0929·t + e-0,0929·t)

         0,027994·[e0,0929· t- e-0,0929·t] -1/3·(e0,0929·t + e-0,0929·t)

        


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.