Matematik

differentialregning: når g(x)=f(px+q)

19. september 2009 af LauraAmalie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fået til opgave at bevise denne sætning:

Når g(x) = f(px+q)

så er g'(x) = p * f'(px+q)

udgangspunktet er (g(x+h) - g(x))/h

når man sætter tallene ind bliver det så

(f(p(x+h)+q)-f(px+q))/h

jeg ved at man skal forlænge brøken med p eller noget i den stil. Men længere kan jeg ikke komme. Er der nogen der kan bevise det her??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

(f(p(x+h)+q)-f(px+q))/h = ( f(px+q + ph) - f(pa+q) )/h = p*( f(px+q + ph) - f(pa+q) )/(p*h)   -->  p*f '(px+q)  for  ph --> 0


Skriv et svar til: differentialregning: når g(x)=f(px+q)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.