Fysik

Parallelkoblinger!

19. september 2009 af Holl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjæælp sidder med fysik aflevering i El lære.

Opgaven: "Et element med en elektromotorisk kraft på 4,5 volt og en indre resistans på 0,2 ohm forbindes med to resistanser R1 på 20 ohm og R2 på 50 ohm i en parallelkobling"

Jeg har først udregnet alle opgaverne i en serie kobling, hvilket var lige til.

Men nu skal jeg finde

Upol

Spændingsfaldet over R2

Afsatte effekt i R1

Hvor meget varme der afsættes i den indre resistans i løbet af 2 timer

Nogle der kan hjælpe?

Har beregnet strømstyrken i kredsen til 22,82 A. Kan det passe?

Tusinde tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af mathon

Ry(dre) = Rp = (100/7) Ω

ε = (Ri + Ry)·I

I = ε/(Ri + Ry) = (4,5 V)/((0,2+(100/7)) Ω) = 0,310651 A

Upol = Uy = Ry*I = ((100/7) Ω)·(0,310651 A) = 4,43787 V


Svar #2
19. september 2009 af Holl (Slettet)

Hej. Er det kun Upol du har udregnet der??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af mathon

spændingen over R1 og R2 er Upol

Afsatte effekt i R1: P1 = R1·I2

indre varme: E = Ri*I2·(2 h) =


Skriv et svar til: Parallelkoblinger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.