Tysk

hensynsled og genstandsled..er der en simpel regl for hvad man kan spørge med et (hvad ? hvem? navneord?)i en tysk sætning når den skal analyseres for om det er et hensynsled eller genstandsled?

19. september 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: C-niveau

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2009 af Lisbeth.o (Slettet)

Hej dennise

Ja. Det er sådan set ligesom på dansk. Hvis du skal finde genstandsledet, kan du spørge med "Hvem/hvad + udsagnsled + grundled", og hvis du skal finde hensynsledet, kan du spørge med "Til hvem/hvad + udsagnsled + grundled + genstandsled"


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. september 2009 af Stygotius (Slettet)

 "Han gav hende et stort kys"

personbøjet verbum  =  "gav"   (verballed)  -"Er gab ihr einen grossen Kuss"

hvem gav ?  = han   (=grundled )  -i nominativ       "Er gab ihr einen grossen Kuss"

hvad gav han ? = 100 kys  (=genstandsled)   -i akkusativ  "Er gab ihr einen grossen Kuss"

hvem gav han 100 kys til ?  = hende  =  (hensynsled)  -i dativ       "Er gab ihr einen grossen Kuss"

Keine Hexerei, nur Behändigkeit  !!...................


Skriv et svar til: hensynsled og genstandsled..er der en simpel regl for hvad man kan spørge med et (hvad ? hvem? navneord?)i en tysk sætning når den skal analyseres for om det er et hensynsled eller genstandsled?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.