Matematik

Ligninger

19. september 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

ligning 1-1/2x = 3 (x+2)-1/3   

hvem kan regne denne? Kan simpelthen ikke løse den !


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af kieslich (Slettet)

Gang alle led på begge sider med 6:        6*1 - 6*1/2*x  = 6*3*(x +2) - 6*1/3

udregner:                                                          6 - 3x  = 18*x + 36  - 2

reducerer:                                                         6 - 36 +2  = 18x + 3x

                                                                          -28 = 21x               -28/21  = x            -4/3  = x


Svar #2
20. september 2009 af Hejhugo (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.