Fysik

Vejen til Fysik B2

20. september 2009 af onfeet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej  alle studieportal-venner,

jeg er simpelthen gået død i opgaverne 47-50 (side 79) i bogen Vejen til Fysik B2.

Er der nogen der evt. har lavet de opgaver og kan smide lidt hjælp / nogle svar ind, så jeg kan sidde og reflektere lidt over det?

Takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af MN-P (Slettet)

Kan du ikke lige smide bogen ind, så vi kan se hvad opgaverne går ud på?


Svar #2
21. september 2009 af onfeet (Slettet)

Opgave 47.
En natriumlampe udsender lys med frekvensen 5,09 * 10^14 HZ

a. Hvilken fotonenergi har lyset i joule? I eV?
b. Hvilken bølgelængde har lyset?
c. Hvilken farve har lyset?

Opgave 48.
Forskellen i energi mellem de to laveste tilstande
n = 1  og  n = 2  i hydrogen er  10,2 eV.

a. Hvor stor er energiforskellen i joule?
b. Hvilken frekvens har den straåling, der udsendes når elektroner springer fra tilstand 2 til tilstand 1?
c. Hvilken bølgelængde har strålingen?
d. Hvad er det for en slags stråling?
e. Besvar de samme fire spørgsmål for overgangen fra
    n = 3   til   n = 2.  Her er energiforskellen 1,9 eV



Opgave 49
Lys fra en bestemt overgang i hydrogen afbøjes 16,95grader   (1. orden) af et gitter med gitterkonstanten  1,667 * 10^-6m.

a. Beregn lyset bølgelængde
b. Beregn lysets fotonenergi i joule og i eV

Opgave 50

a. Opskriv Bohrs formel for energiniveauerne i hydrogen og angiv tabelværdier for de indgående konstanter.
b. Udregn energierne i joule og i eV for energitilstandene med   n = 6  og  n = 8.
c. Udregn frekvensen for de fotoner, der udsendes ved overgangen fra  n  =  8  og  n = 6.
d. Udregn fotonernes bølgelængde.
e. Hvilken type stråling er der tale om?


Skriv et svar til: Vejen til Fysik B2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.