Fysik

acceleration eller noget..

02. januar 2005 af mariaklara (Slettet)
En bold kastes lodret op i luften. Dens begyndelseshastighed er v0=12m/s.
da bolden bevæger sig i tyngdefeltet har den hele tiden en nedadrettet acceleration af størrelsen 9,82m/s^2.

jeg skal finde ud af hvor højt bolden når op ....

og hvor lang tid går der, før bolden igen rammer jorden...

ved overhovedet ikke hvordan jeg skal løse den opgave er her nogen der har lyst til at hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2005 af Razz (Slettet)

her er en ligning til hvor højt den når op:
h= vo^2 / 2g... noget der ligner 7,33 m.
hvor lang tid der går ved jeg ikk helt...

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2005 af Razz (Slettet)

find en ligning hvor du kun har tiden t som ubekendt, og isoler ud fra den. Må stå et sted i din bog eller kopiark.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2005 af kbkl (Slettet)

Det må jo så være:

s=0,5*a*t^2
7,33[m]*0,5*9,82[m/s^2]*t^2
t=sqrt(7,33[m]/(0,5*9,82[m/s^2])
t=1,22[s]

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2005 af kbkl (Slettet)

#3

Linje 2 er self.:

7,33[m]=0,5*9,82[m/s^2]*t^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2005 af kbkl (Slettet)

Jeg glemte lige at sige at min beregning kun holder, hvis der tales om den tid nedfaldningen tager.

Skriv et svar til: acceleration eller noget..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.