Latin

2 sætninger

20. september 2009 af louisææ (Slettet)

 Hej. Nogen som kan tjekke dette

Postero die, dum Davus viam ante cauponam Iuliae verrit, notam Successi et Marci conspicit. Legit et ridens in cauponam exclamat: "heus tu, Iris, nonne vides notam in muro scriptam? De te nota narrat"
 

Næste dag, mens Davus foran vejens kro opdager Successi og Marci Iuliae feje. De læser og ler på kroen og råber: ”Hej du, Iris, mon ikke du har set graffitien på muren?  DE te nota narrat??? om du fortæller??


Brugbart svar (3)

Svar #1
21. september 2009 af Stygotius (Slettet)

 Er du sikker på at du har helt styr på personendelser og kasus og tempus ?

Ok, så se her:

Postero die (lok.ablativ) = Den næste dag

dum = mens

Davus (nominativ sg.mask) nok subjekt = Davus

1.verballed verrit (3-pers.sg.præs.)  = fejer

viam (akk.sg.fem) nokdir.obj. = vejen

ante (styrer akk.) = foran

Luliae (genitiv sg. fem.) Lulias

cauponam (akk.sg. fem.)  kro

2. verballed conspicit (3.pers.sg-præs.) = ser [han]

Successi og Marci (genitiv sg. mask.) = Successus' og Marcus' 

notam (akk.sg.fem.) dir.obj. for conspicit  =  mærke

3. verballed Legit (33-pers.sg.præs.)  =  [Han] læser (det) 

ridens (præs.ptc.)  =  leende

4.verballed exclamat (3.pers.sg.præs.)  =  råber [han]

in (med akk.)  =  ind mod

cauponam(akk.sg.fem.)  =  kroen

Hej, du der, Iris,

nonne (spørgepartikel) mon ikke 

5.verballed  vides (22.pers.sg.præs.)  du ser

notam (akk.sg.fem) nok objekt for vides  =  mærke

scriptam = skrevne (adj, akk.sg.fem.)  =  det skrevne mærke

in muro (lok.ablativ) = på muren

6.verballed narrat (3.pers.sg.præs.) fortæller [det] (noget)

de te  = om dig ?

Kan du se det nu ?


Skriv et svar til: 2 sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.