Matematik

Vektor

21. september 2009 af XiphiasFO (Slettet) - Niveau: A-niveau

I planen er givet to vektorer (vektor a) og (vektor b), hvor
|a| = 5, |b|=3 og Vinklen mellem (vektor a) og (vektor b) = 60 grader

Bestem skalarproduktet a*b, og bestem længden af projektionen af b på a.

Bestem længden af vektor a+b samt gradtallet for vinklen mellen denne vektor og (vektor a).

Bestem tallet t, så vektor ta+b står vinkelret på (vektor a).


er der nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver? Vektorer er nyt for mig så jeg er ikke for stærk til det endnu.

Jeg har fået skalarproduktet a*b til at være 7,5. Men allerede ved næste spørgsmål står jeg fast. Jeg kender

formlen, men jeg ved ikke hvordan jeg kan få koordinaterne til (vektor a) ud af de oplysninger jeg allerede har.

Tips til de andre spørgsmål ville være også være nice.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2009 af kieslich (Slettet)

1. 7,5

2. |ba|  =   a·b/|a|  = |b|*cos(v)      som du kan se behøver du ikke a's koordinater

3. |a+b|2 = |a|2 + |b|2 -2* |a|*|b|*cos(180-v)      cosinusrelationen, tegn så kan du se at den må gælde.

4. cos(w) = a·(a+b) / (|a+b|*|a|)

5. Løs ( t*a+ba = 0

grundet det sene tidspunkt tages der forbehold for skrive og andre fejl


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.