Matematik

mangel på oplysninger til projektionsformel?

22. september 2009 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..
 

jeg har en opgave der lyder således:

I planen er givet to vektorer a ? og b ?,hvor |a ? |=5,|b ? |=3 og vinkel(a ?,b ? )=60°.
Bestem skalarproduktet a ?·b ?, og bestem længden af projektionen af b ? på (a.) ?

Jeg ville have brugt projektionsformlen, men kender jo kun længden af vektorerne.
 

Håber der er en der kan hjælpe, på forhånd mange tak :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af mathon

a·b = a·b·cos(V) = 5·3·cos(60°) = 5·3·½ = 7,5

længden af projektionen af b ? på a:  b*cos(V) = 3·cos(60°) = 3·½ = 1,5


Svar #2
22. september 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

skal det så sættes ind i projektionsformlen bagefter, eller er det der det færdige resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af mathon

du bedes
"bestemme længden af projektionen af ba"

så du skal ikke finde projektionsvektoren


Svar #4
22. september 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

nårh ja.. mange tak :)


Skriv et svar til: mangel på oplysninger til projektionsformel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.