Matematik

Vektorer og geometri i planen

22. september 2009 af Peterse (Slettet) - Niveau: A-niveau

God aften.

Jeg har lidt besvær med en opgave.

Jeg får punkterne, A(3,4), B(-5,1) og C(7,10)

Spørgsmålet lyder: Bestem koordinatsættet til det punkt D på BC, som opfylder, at   l BD l  /  l CD l   = 5 / 6

Nogen ide?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Ved du hvordan man regner |BD| og |CD|

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2009 af mathon

lBDl / lCDl = 5/6 ⇔ lBDl / (lCDl+lBDl) = 5/(6+5)

|BD|/|BC| = 5/11


Svar #3
22. september 2009 af Peterse (Slettet)

Altså lBDl må være lig 5/11 og lCDl må være lig 6/11

Men det siger kun noget om at x koordinaten er 5/11, ikke hvad y koordinaten?


Svar #4
22. september 2009 af Peterse (Slettet)

Men jeg mangler y, koordinaten? Jeg ved at den skal være 56/11, men ved ikke hvordan det regnes ud? :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:Vektorer_2.doc_x.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2009 af mathon

samme koordinater som


Svar #7
22. september 2009 af Peterse (Slettet)

Det er bare fordi der i fasit står, D( 5/11 ; 56/11) ?


Skriv et svar til: Vektorer og geometri i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.