Matematik

Mat hjælp! Mat B1 , opgave 8

22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

Hej alle. Jeg er ny herinde og er ikke særlig god til matematik, jeg har fået denne opgave for, som jeg meget gerne vil have hjælp til!

Der skal bruges ligninger!

I en vestjyst æbleplantage er der 2 æblesorter. Ingrid Marie gav et år 7,7 kg æbler pr. træ. Og sorten "Belle de Boskoop" gav 5,1 kg pr. træ. I alt blev der produceret 611 tons æbler af 112.000 træer.

Hvor mange æbletræer er der af hver af de 2 sorter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af kieslich (Slettet)

M = inge marie træer   B = belle...træer

M + B = 112000   og    7,7*M + 5,1*B = 611000   to ligninger med to ukendte.

M= 15308  B = 96692  hvis jeg har regnet rigtigt


Svar #2
22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

hvordan har du gjort ? :)


Svar #3
22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

hvordan kommer du frem til M= 15308 B = 96692


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2009 af kieslich (Slettet)

jeg snyder!!  jeg tastede det ind på grafregneren  solve(x+y=112000 and 7.7x + 5.1y = 611000,{x,y})  men det vil sikkert være god træning at gøre det med håndkraft :)


Svar #5
22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

kan du ikke hjælpe med hvordan man kommer frem til hvordan kommer du frem til M= 15308 B = 96692

Kan jeg evt få din email ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. september 2009 af kieslich (Slettet)

#1

M = inge marie træer   B = belle...træer

M + B = 112000   og    7,7*M + 5,1*B = 611000   to ligninger med to ukendte.

M = 112000 - B   trukket B fra på begge sider i den første ligning.

7,7(112000 - B) + 5,1B = 611000    sætter 112000- B ind i stedet for M

7,7*112000 - 7,7B + 5,1B = 611000   ganger ind i parentesen

862400 - 2,6 B = 611000        regner ud

862400 - 611000 = 2,6B       flytter lidt rundt for at isolere B

251400 = 2,6B    

B = 96692,3    divideret med 2,6 på begge sider

M = 112000 - B = 15307,7    

Afrundet til hele tal:

M= 15308  B = 96692  hvis jeg har regnet rigtigt


Svar #7
22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

gal hvor er du vild :D

Vil du ikke også prøve at se på mine andre ? :)


Skriv et svar til: Mat hjælp! Mat B1 , opgave 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.