Matematik

Bevis formlerne til bestemmelse af konstanterne a og b ud fra to støttepunkter

22. september 2009 af Acidiferos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Først skal jeg lige gøre det klart at det er en rapport jeg er ved at skrive, I skal derfor ikke svare med tal, men kun udregninger med bogstaver !!!

Jeg er nået så langt:

y2 - y1 = a * x + b - (a * x + b)

1. spørgsmål: Kan jeg minus y2 og y1 ?  eller er det 2 forskellige ?

2. spørgsmål: Når jeg ophæver parantesen, kommer der så til at stå a * x + b - a : x - b  ??

Håber på svar rigtig hurtig  :D  tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det er to forskellige og du kan godt trække dem fra hinanden (som det hedder).

Nu tager du så og ser at b'erne går ud med hinanden, og de to x'er, som skulle hedde x1 og x2 sætter du ind i en parantes, fordi de begge bliver gange med den samme a. Du får da.

y2-y1=a(x2-x1)

Karam


Svar #2
22. september 2009 af Acidiferos (Slettet)

jeg forstod ikke det med x1 og x2 der bliver ganget med den samme a?

jeg skal jo ende med forskriften a = y2 - y1 : x2 - x1


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Okay. Det kunne jeg ikke vide kan man sige. Kender du det når man sætter uden for parantes?

Jamen del med x'erne på begge sider og så har du det der skal stå. Du må gøre lidt for det selv mi amigo.

Karam


Svar #4
22. september 2009 af Acidiferos (Slettet)

Øhh, lyd da lige lidt sur?   Jeg skriver nok herinde fordi jeg ikke forstår hvordan jeg skal nå frem til mit svar!!!

Men jeg kan sagtens se at b'erne går i sig selv, men jeg får det bare også til at a'erne gør det.. Og er egentlig lidt i tvivl om de ikke burde det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Så spørger jeg igen: kan du finde ud af at sætte uden for en parantes.

Karam


Svar #6
22. september 2009 af Acidiferos (Slettet)

Jamen jeg forstår ikke hvad du mener med det?
Altså hvad jeg sådan lige kan læse mig til, så tror jeg altså mit svar bare skal være y2 - y1 : x2 - x1 

dvs.

y2 - y1 = a * x2 + b - (a * x1 + b)

y2 - y1 = a * x2 + b - a : x1 - b

y2 - y1 = x2 - x1

Jeg  vil altså umiddelbart sige at a'erne også går ud med hinanden. Så har jeg jo egentlig den forskrift jeg gerne vil nå frem til, at for at finde a skal jeg sige

y2 - y1 : x2 - x1  

:s


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det her gælder:

a*x2-a*x1=a(x2-x1)

Det er det jeg gør ovenfor.

Karam


Svar #8
22. september 2009 af Acidiferos (Slettet)

Ja okay..   Men hvad så med y2 - y1 ?  s:

og hvordan ender du med at få x2-x1 ind i parantesen med at a udenfor ??


Skriv et svar til: Bevis formlerne til bestemmelse af konstanterne a og b ud fra to støttepunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.