Kemi

syre ?

22. september 2009 af msn88 (Slettet)

hej

the molarity of a perchloric acid solution was establised by titration against primary standard sodium carbonate

2HCL4 + Na2CO --> CO2 + 2NaCLO4  + H2O

the following data were obtained

mass Na2CO3 g :      0,2068 , 0,1997  osv

volume HCLO4 ml : 36,31 , 35,110   osv

a. calculate the molarity of the acid for each data

0.2068 = m

36,31 = n

M ? mol/

skal jeg finde M hver enkelt mass og volume

håber for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af mathon

M(HClO4) = 100,47 g/mol

M(Na2CO3) = 106,00 g/mol

n = m/M benyttes hele tiden til beregning af reageret titermasse
nny = nforegående - nnyreageret


opløsningens volumen øges hele tiden.

til stadighed
Vny = Vforegående + Vnytilsat

cny = nny/Vny


Svar #2
23. september 2009 af msn88 (Slettet)

ok så det er sådan man regner den ik?

a.

0,2068  /  106,00 = 0,00195 m 

nny = nforegående - nnyreageret

og nu

0,00195  - 0.1997 = 0,19775 '

eller mener du jeg skal gør med den næste mass

b .

¨0,1997 / 106,00 = 0,001883

 0,001883 - 0,19775 = 0,1958

er en af de 2 løsninger rigtig, eller langt fra det du har sagt


Skriv et svar til: syre ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.