Fysik

Densitet af lod

22. september 2009 af P.L. (Slettet)

Opgaven lyder:

Et lod har massen 100g. Når loddet sænkes ned i vand, er opdriften på loddet 0,36 N.


a) Hvad er densiteten af det materiale, loddet er lavet af?

Jeg vil jo først finde V så vi kan finde massen vha formlen: Rho = m/v

Finder V vha. formlen: Fop= Rho(væske) * V * g, da jeg kender rho(væske) og g: 

Solve( 998kg/m3 * V * 9,82 N/kg = 0,36 N, V) 

Får et meget mystisk resultat, V = 0,000037 m3. 

Dette ser meget forkert ud? Er der nogle der kan forklare mig om jeg har gjort noget forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af mathon

Fop = Vlod·(103 kg/m3)·g = 0,36 N

Vlod = (0,36 kg·m·s-2) / ((103·9,82) kg·m-3·m·s-2) = 0,036667·10-3 kg1-1·m1+2·s-2+2 = 0,036667·10-3 m3 =

(0,036667·10-3 m3)·(106 cm3/m3) = 0,036667·10-3+6 cm3 = 0,036667·103 cm3 = 36,667 cm3

ρ = (100 g) /(36,667 cm3) ≈ 2,73 g/cm3 hvilket tyder på aluminium


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2009 af mathon

resultatet var ikke mystisk


Svar #3
23. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Okay så har jeg gjort det rigtigt, skulle bare omregne mit resultat om fra m^3 til cm^3... Tusind tak for hjælpen det fik jeg meget ud af...


Skriv et svar til: Densitet af lod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.