Matematik

Ligning? Hjælp!

22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

Opgave 8

I en vestjyst æbleplantage er der 2 æblesorter. Ingrid Marie gav et år 7,7 kg æbler pr. træ. Og sorten "Belle de Boskoop" gav 5,1 kg. pr. træ. I alt blev der produceret 611 tons æbler af 112.000 træer.
Hvor mange æbletræer er der af hver af de 2 sorter?

Informationer:

1. Der er 2 æblesorter, en ved navn Ingrid Marie og en ved navn Belle de Boskoop
2. Ingrid Marie gav 7,7 kg æbler pr. træ
3. Belle de Boskoop gav 5,1 kg. pr. træ
4. I alt blev der produceret 611 tons æbler
5. Der er i alt 112.000 træner


Det vil jeg gøre:
Det som det handler om, er at finde antal æble træer pr sort, det jeg vil gøre, når jeg opstiller ligningen og at isolere mine ubekendte. Jeg har jo fået en masse oplysninger f.eks har jeg får afvide hvor mange kg æbler der blevet produceret i alt og hvor mange træer der er i alt.
Min ligning vil komme til at bestå af et x og et y, da jeg har 2 ubekendte som er antallet af træer pr sort

Jeg har 2 ubekendte
Jeg kalder sorten Ingrid Marie for X og sorten Belle de Boskoop for Y

Hvordan gør jeg? ;(
 


Svar #1
22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

jeg har lige fået dette svar:

M = inge marie træer B = belle...træer

M + B = 112000 og 7,7*M + 5,1*B = 611000 to ligninger med to ukendte.

M= 15308 B = 96692

men hvordan kommer man frem til M= 15308 B = 96692  ??


Svar #2
22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

opgaven er klaret :) tak til dig )


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2015 af mathon

                            \begin{array} {|c|c|c|c|} &Ingrid \; Marie&Belle \; de \; Boskoop&\\ \hline antal\; tr\ae er&x&112.000-x&i\; alt \\ \hline m\ae ngde&7,7x&(112.000-x)\cdot 5,1&611.000 \end{array}

hvoraf
                                  7,7x+(112.000-x)\cdot 5,1=611.000

                                             x\approx 15308

                                \begin{array} {|c|c|c|} &Ingrid \; Marie&Belle \; de \; Boskoop\\ \hline antal\; tr\ae er&x&112.000-x\\ \hline antal\; tr\ae er&15.308&96.692 \end{array}


Skriv et svar til: Ligning? Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.