Matematik

Eksponentiel ligning

23. september 2009 af Mallicv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle herinde ;)


Sidder med noget matematik :/
Opgaveformuleringen lyder således:

Om en eksponentiel funktion, f, oplyses, at T2 = 5 og f(3)=24. Bestem f(8) og løs ligningen f(x) = 6.

Jeg er kommet gennem første del af opgaven, men kan ikke lige se hvordan jeg skal løse ligningen f(x) = 6.
 

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af Isomorphician

Hint: 24*½*½ = 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2009 af mathon

f(x) = y = b·ax

2 = a5  og 24 = b·a3               a findes af 2 = a5

eller

24a2 = b·a5
 2     = a5                                      som ved division giver

12a2 = b


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af mathon

y = 12·ax+2

ax+2 = (y/12)

ln(a)·(x+2) = ln(y/12)

x+2 = ln(y/12)/ln(a)

x = ln(y/12)/ln(a) - 2



Svar #4
15. november 2009 af Mallicv (Slettet)

Mange tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Eksponentiel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.