Matematik

tangent I need help

23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

Hej allesammen, kan nogle se om jeg er på den rette vej med opgaven pls

En tangent til grafen for f(x)=√x-3 har rørinspunkt (x0, 2). Bestem x0 .

Bliver x lig med 7?

Tangenten, x-aksen og linjen med ligningen x=7 danner en trekant. Bestem denne trekants areal..?

Jeg diffenrenterer ligningen, hvorefter jeg indsætter 7 i x plads.. for at finde hældningen , får den til 0,25.. Hvad gør jeg nu? jeg har punktet (7,2) og hældningen 0,25


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af exatb

2 = x^0,5 - 3

x = 25


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2009 af exatb

Find tangentens ligning

y´= 0,5x^(-0,5)

Indsæt 25

y´= 0,1

Indsæt i ligning for at finde b

2 = 0,1*25 + b

b = -0,5

y = 0,1x - 0,5

Hvor skærer tangenten x aksen

hvis y = 0 er x = 5

Trekantens grundlinie er 7 - 5 = 2

Højden er 0, 2 så Areal er 0.5*2*0,2 = 0,2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af exatb

Trekantens højde findes ved at indsætte 7 i ligningen 0,1x - 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2009 af kieslich (Slettet)

Har du glemt en parentes??   står der √(x-3) ??    i så fald er x0 = 7


Skriv et svar til: tangent I need help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.