Matematik

Ligning, hjælp mig! ( modstande )

24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan hjælpe mig med at udregne den? den er til i morgen. se også den vedhæftede fil.

Opgave 17

På figuren ser du en parallelforbindelse bestående af to modstande i et elektrisk kredsløb

Modstanden R mellem A og B er givet
ved flg. formel:
1 over R = 1 over R1 + 1 over R2

a) Opstil en formel til beregning af
R2


b) Beregn R når, når R1 = 50 volt
og R2 = 80 volt


Der ønskes nu en modstand mellem
A og B på R = 90 volt, R1 = 100 volt


c) Beregn R2

a)


b)


c)

Vedhæftet fil: 1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=737027&goto=737293#737293


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2009 af MN-P (Slettet)

1/ R = 1 / R1 + 1/ R2      gang alle led med R * R1 * R2      og forkort med nævnerene i de tre brøker

Træk R*R1 fra på begge sider af lighedstegnet og isoler R1


Svar #3
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

jeg ved ikke hvordan man gør alle de ting :)

Vil du ikke lave opgave c for mig og fortælle hvad du gør ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2009 af MN-P (Slettet)

Sæt selv R, R1 og R2 ind i formelen og prøv at finde en fællesnævner


Svar #5
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

Jeg ved ikke engang hvordan man gør det ;/


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=737027&goto=737293#737293


Skriv et svar til: Ligning, hjælp mig! ( modstande )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.