Matematik

To ligninger med to variable?!?!?

25. september 2009 af Hendedensøde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Nogen der kan hjælpe mig med at finde løsningen på to ligninger:

A) 3x-4y=13 og 2x+3y= 3

B) -3x-9=-3y og 2y=X

Fatter virkelig minus!

Gerne hurtig hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan løse dem på flere metoder. Jeg vil klart anbefale dig, at du isolererer den ene variabel i den ene ligning for herefter at indsætte i den anden ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2009 af moL1337 (Slettet)

 det eneste du kan gøre for at løse dem er at tage integralet 2 gange på BÅDE højre og venstre side!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Øh? Hvordan i alverden skulle det hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2009 af moL1337 (Slettet)

 kan du ikke se det?!? hvis hun tager det dobbelte integrale får hun elimineret den ene variable. Denne kan nu indsættes i den oprindelige ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. september 2009 af mathon

A)

for at skaffe modsatte koefficienter til y

I:   3x - 4y = 13                multipliceres I med 3 og nummereres III
II:  2x + 3y = 3                 multipliceres II med 4 og nummereres IV

III:  9x - 12y = 39
IV: 8x + 12y = 12             III og IV adderes

17x = 51
x = 3                               som indsat i II giver

2·3 + 3y = 3                    divideres med 3
2 + y = 1

y = -1

................

beregningskontrol:
I's venstre side:
3x - 4y = 3·3 - 4·(-1) = 9+4 = 13

II's venstre side:
2x + 3y = 2·3 + 3·(-1) = 6-3 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej, det kan jeg ikke se, i det du ved integration blot får opløftet i større potenser.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2009 af JKaram (Slettet)

Ja. Det ville nok ikke være det smarteste.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2009 af mathon

B)
er lettere håndterlig end A

I:   -3x - 9 = -3y
II:   2y = x

                               I multilpliceres med -2 for at komme af med alle minus'erne og for at få et lige antal
                                                                                                                                                                   y

6x + 18 = 6y
6x + 18 = 3·(2y)        2y substitueres med x (fra ligning II)

6x + 18 = 3·x
3x = -18
x = -6                      som indsat i II giver

2y = -6
y = -3

beregningskontrol:
I:       venstre              højre
        -3x - 9                  -3y
        -3·(-6) - 9              -3·(-3)
        18-9 = 9                 9
II.      venstre               højre
          2y                        x
          2·(-3)
          -6                        -6
 


 


Skriv et svar til: To ligninger med to variable?!?!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.