Dansk

Dansk Essay!!??

25. september 2009 af Donya1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Heeij :D...

Jeg vil gerne have hjælp til en dansk Essay..

Mit afsæt er ''Mobiltelefon'', det er ikke selv valgt, men det er min lærer der har valgt det ... :D

Ehm.., Jeg er har skrevet noget af den, men er ikke helt færdig..

Så ville bare spørger om der er nogen, som vil læse den igennem, rette den og hjælpe til jeq kan skrive videre ??..

Her er den:
 

Mobiltelefon
 

Før i tiden, fandtes der ikke mobiltelefoner. Så for at kommunikere skrev de breve som de sendte af sted med brevduer, eller med postmanden. Og det ville også tage flere dage for personen at modtage det brev, fordi det netop tager så lang tid. Men med tiden har teknologien udviklet sig rigtig meget, derfor er det ikke længere breve der bliver sendt med brevduer, men gennem en mobiltelefon.
I starten var det de rigeste der havde en mobiltelefon, og den var faktisk større end den hjemmetelefon vi har derhjemme nu. Det var ikke ligesom i dag, hvor alle de unge render rundt med en.
Den havde heller ikke så mange funktioner, som den har i dag. Udover at kunne ringe, kan man sende beskeder, tage billeder og hører musik. Det var de få der havde sådan en dengang. Men nu i dag er mobiltelefonen blevet meget mindre og moderne, og de fleste unge har sådan en i lommen. Mange er blevet så afhængig af den, at de ikke kan undvære den.
Mobiltelefoner har mange fordele. Med en mobiltelefon kan man hurtig komme i kontakt med den man vil. Du kan fx skrive en sms, og personen vil så modtage den kort tid efter, ja, bare et øjeblik. Man kan også give et opkald, der heller ikke vil tage så lang tid, som hvis du sendte et brev. En mobiltelefon er fx meget vigtig hvis du er midt i en ulykke, hvor du hurtig kan taste 112. Den er også meget god at have på sig, hvis man lige skal forbi Aldi, og man kan sms’e til familien, og spørger om der mangler mælk i køleskabet. Eller som de fleste unge bruger den til, hvis man vil hjem til en ven efter skolen, så kan man ringe eller sende en sms til sine forældre for at spørger, i stedet for at tage helt hjem. En mobiltelefon kan bespare os for masser af unødvendig spild af tid. men den har stadig ikke kunne erstatte den gamle dages metode, ved at sende breve med post.
Desværre har den her teknologi også mange negative sider. Mobiltelefonen koster uheldigvis også mange menneskeliv. Den er nemlig årsagen til mange bilulykker, og cyklister der bliver kørt ned. Bilisterne koncentrere sig mere om samtalen, i stedet for trafikken, og kan af den årsag overse en farlig situation. Bilisten har en hånd til at styrer bilen, og har derfor svære ved at undgå at kører ind i noget eller ind i en, hvis personen kører galt. Det samme med cyklister, de bliver grebet af samtalen, og kan risikere at blive kørt ned af en lastbil i en højresvingsulykke.
Mange unge misbruger den også. Det vil altså sige, at de bruger den til mange unødvendige ting, såsom i skolen mens de har time. Den forstyrre dem, og de vil ikke kunne være ordentlig med i timerne. Mens andre bruger den til telefonfis, når de keder sig.
 


Skriv et svar til: Dansk Essay!!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.