Dansk

Dansk Essay.! HJÆÆÆÆLP!

25. september 2009 af Donya1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeq har lavet en dansk essay om efteråret.

Afsættet er ikke selv valgt, men det er min lærer.

Nogen der gider rette den, og give mig ideer til  at skrive videre, for jeg mangler stadigvæk ca. 300 ord.

På forhånd tak :D!


Hvad er Efterår?
Efteråret kom tidligt det år, der var nedfaldne blade overalt, den kraftige blæst havde gjort, at skoven var dækket af løv tidligere end normalt, syntes jeg. Enhver årstid er smuk, men særligt efteråret byder på mange farver, brune, gule røde. Fuglene søgte læ i trækronerne, i små hulninger og hvor de ellers kunne finde ly for vinteren, som de instinktivt vidste nærmede sig.
En lille familie, to vokse og to børn gik og samlede kastanjer, måske skulle de ristes, eller de ville lave sjove figurer af dem, jeg ved det ikke. Jeg smilede til dem, idet jeg gik forbi. Det betyder så meget, at se et venligt ansigt, det satte jeg selv stor pris på. Børnene rakte hænderne i vejret og viste mig, hvor mange kastanjer, de havde samlet.
"Her ligger en til", sagde jeg og gav den til drengen, der kom hen til mig. Han hoppede af glæde, jeg følte, at jeg havde gjort et barn glad den eftermiddag. De voksne vinkede til mig - hvem ved? Måske ser jeg dem igen en anden dag, tænkte jeg. Er vi ikke her på jorden for at være blot en smule for hinanden? Det er så lidt, der skal til. Det var med et vist vemod, at jeg gik væk, at jeg tog afsked med familien, som jeg jo slet ikke kendte, men som jeg på sådan en smuk efterårsdag havde mødt i skoven, måske tilfældigt? Eller havde forsynet bragt os sammen? Det tror jeg.
Når nu jeg kommer i tanke om efteråret, tænker jeg på det dejlig friske vejr. Det blæst som ikke er for kold og heller ikke for varm. Man fornemmer bare det friske vejr. Folk forandrer sig fra årstid til årstid, deres humørsving og det tøj de går i. folk begynder at tage noget på, der varmer en mere. Tænk at en årstid har så meget indflydelse på mennesket. De visne blade har dækket vejkanterne og lejepladsen. Den dejlige friske luft får en til at tænke på barndommen, da man var barn og legede på legepladsen. Det friske vind rammer en, og som renser det indre sind. Det gode ved årstiden er at det ikke er for koldt og heller ikke for varmt. Det begynder at bliver koldere og koldere. De bare træer begynder at se tørrer ud og gøre sig klare til det næste årstid, vinter.
Hvis vi går en efterårs tur her i de vestlige lande kan vi ikke undgå at møde mennesker der også går en tur ligesom dig. I alle slags alder, børnefamilier og endda selv to søde pensioneret ægtepar der nyder det friske vejr. Men når nu at man når nu man har for travlt med sit eget, og arbejder meget hverdag, vil man nok ikke kunne få den samme indflydelse ad efteråret, som en der ikke har så meget at beskæftige sig med til hverdagen.
Hvad er efterår egentlig? Ja efterår kan beskrives på mange forskellige måder. Ja nogen kan lide årstiden og andre knap så meget. Men man kan jo ikke forhindre at der kommer efterår eller omvendt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af shorty_18 (Slettet)

Hej Folkens, er der nogen som har haft emnet om Hygiejne, ved simpelthen ikke hvad jeg skal skrive.. & jeg skal snart aflevere den..

Help me pleas:/


Skriv et svar til: Dansk Essay.! HJÆÆÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.