Kemi

standarddannelsesenthalpien

25. september 2009 af elements (Slettet)

hej

Hvad går standarddannelsesenthalpien ud på??Er det noget med at man skal finde deltaH ud??hvis ja så har jeg en opgave som vil have at jeg skal beregne standarddannelsesenthalpien af MgO når jeg har magnesiums sublimationsenthalpi til 150 kJ/mol.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af lamaen87 (Slettet)

Jep. Du skal beregne deltaH.

Du skal beregne deltaH for reaktionen: Mg + O -> MgO så det gør du ved at tage H(MgO)-(H(Mg)+H(O)  alt efter hvad du har adgang til at data skal du måske gange reaktionen med to så du får 2Mg + O2 -> 2MgO


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2009 af DMUS (Slettet)

#1:  Det er korrekt, hvis temperaturen er 25ºC, da næsten alle opslag er givet ved denne temperatur.

Hvis temperaturen er ukendt mener jeg blot fysisk at Enthalpien er integralet over den specifikke varmekapacitet, således haves:

ΔH = H(298K) + ∫ cp dT , med grænsen T gående fra 298 til T, og H(298K) er dit opslag ved 298 Kelvin.

Tilsvarende findes Entropien på tilsvarende måde, cp skal blot deles med T under integralet, og et andet opslagsværk.


Svar #3
30. september 2009 af elements (Slettet)

1000 tak for jeres svar


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2014 af hollan (Slettet)

Hej. 

jeg sidder lidt med samme problem og er med så langt at

deltaH = H(Mg) + H(O) - H(MgO) disse kan man jo slå op, hvilket jeg får til

deltaH = 0 + 0 - (-602)

og så forstår jeg så ikke helt om dette er vejen jeg skal gå eller hvad jeg skal. Dertil er jeg meget i tvivl om hvad jeg skal bruge sublimationsenthalpi på 150 kJ/mol. som opgives i opgaven? 

håber der er en der kan hjælpe. 


Skriv et svar til: standarddannelsesenthalpien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.