Dansk

Dansk Essay.. Hjælp miq!!?

25. september 2009 af Donya1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeq har lavet en dansk essay hvor afsættet er ''Mobiltelefonen''..

Jeg har skrevet den næsten færdig..

ville bare spørger om nogen der gider læse den igennem, rette den endnu en gang, og komme med ideer', så jeq kan skrive videre?!- For jeg er nemlig gået i stå ..:/

Mobiltelefonen

Når jeg tænker på ordet mobiltelefon, kommer jeg i tanke om den moderne teknologi. Før i tiden, det vil sige for omkring 30 år siden fandtes der ikke mobiltelefoner. Så for at kommunikere skrev de breve, som de sendte af sted med brevduer, eller med postmanden. Og det ville også tage flere dage for personen at modtage det brev, fordi det netop tager så lang tid. Men med tiden har teknologien udviklet sig rigtig meget, derfor er det ikke længere breve, der bliver sendt med brevduer men gennem en mobiltelefon.

I starten var det de rigeste der havde en mobiltelefon, og den var faktisk større end den hjemmetelefon vi har derhjemme nu. Det var ikke ligesom i dag, hvor alle de unge render rundt med en. Den havde heller ikke så mange funktioner, som den har i dag. Udover at kunne ringe, kan man sende beskeder, tage billeder og hører musik. Det var de få, der havde sådan en dengang. Men nu til dags er mobiltelefonen blevet meget mindre og moderne, og de fleste unge har sådan en i lommen. Mange er blevet så afhængig af den, at de ikke kan undvære den.

Mobiltelefoner har mange fordele. Med en mobiltelefon kan man hurtig komme i kontakt med den, man vil. Du kan for eksempel skrive en sms, og personen vil så modtage den kort tid efter, ja, bare et øjeblik efter. Man kan også give et opkald, der heller ikke vil tage så lang tid, som hvis du sendte et brev. En mobiltelefon er for eksempel meget vigtig, hvis du er involveret i en ulykke, hvor du hurtigt kan taste 112. Den er også meget god at have på sig, hvis man lige skal forbi et supermarked, hvor man kan sms’e til familien, og spørge om der mangler mælk i køleskabet. Eller som de fleste unge bruger den til, hvis man vil hjem til en ven efter skolen, så kan man ringe eller sende en sms til sine forældre for at spørge, i stedet for at tage helt hjem. En mobiltelefon kan spare os for masse unødvendig spild af tid. Men den har stadig ikke kunnet erstatte den gammeldags metode, ved at sende breve med post.

Desværre har den her teknologi også mange negative sider. Mobiltelefonen koster uheldigvis også mange menneskeliv. Den er nemlig årsagen til mange bilulykker og cyklister, der bliver kørt ned. Bilisterne koncentrerer sig mere om samtalen, i stedet for trafikken og kan af den årsag overse en farlig situation. Bilisten har en hånd til at styrer bilen og har derfor sværere ved at undgå at køre ind i noget eller ind i en, hvis personen kører galt. Det samme med cyklister, de bliver grebet af samtalen og kan risikere at blive kørt ned af en lastbil i en højresvingsulykke.

Mange unge misbruger den også. Det vil altså sige, at de bruger den til mange unødvendige ting, såsom i skolen, mens de har time. Den forstyrre dem, eller andre, og de vil ikke kunne følge ordentligt med i timerne. Andre bruger den til telefonfis, når de keder sig. Ifølge mange forskere og læger er mobiltelefonen medvirkende årsag til for eksempel hjerneskader, aggressiv adfærd, tidlig demens, dna-skader, hudkræft, hovedpine og koncentrationsbesvær, med meget mere. Der er også stor risiko for, at man kan få alvorlig gigt i fingrene på grund af al den fingergymnastik.
 

Man kan tydeligt se at vi ikke kan undvære den her nye teknologi. Den kan både redde og koste mange menneskeliv. Det ville have været bedre og man kunne måske undgå at miste så mange menneskelig, hvis regeringen strammede lidt mere for reglerne, og hvis de unge brugte deres sunde forstand, og brugte mobilen til fornuftige ting, så er den faktisk en meget god ting.
 

Nogle ideer', til jeq kan skrive videre?!!!!!!!!!!!!!!!!!!

På forhånd tak :D!!


Skriv et svar til: Dansk Essay.. Hjælp miq!!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.