Kemi

Help me plzzzz

26. september 2009 af ahmed1111 (Slettet)

hej alle sammen

Er der en der kan hjælpe mig på denne her opgave

Beregn pH i en 0.2 M opløsning af ethylamin (C2H5NH2). Kb = 5.6 × 10-4.

tak :=)


Svar #1
26. september 2009 af ahmed1111 (Slettet)

er der slet ingen der vil hjælpe mig :(

plzzzzzzzzzzzz


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

 Først regner du pKb

pKb:=-log(Kb)=3.25

Dette betyder at basen er middelstærk

Så regner du pOH

pOH:=-log(-Kb+kvrod((Kb^2+4*Kb*cs)/2)=1.98688

Så regner du pH

pH:=14-pOH=12.01312


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

 hov 

pOH:=log((-Kb+kvrod(Kb^2+4*Kb*cs))/2)=1.98688


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2009 af kemikerne (Slettet)

Skriv reaktionsskemaet, hvor ethylamin reagerer med H2O (ligner ammoniaks reaktion med vand)

Nedenunder reaktionsligningen skriver du i tre linier  start, tilvækst (med fortegn), slut - koncentrationer.

Slut indsættes i udtrykket for Kb. Den herved fremkomne 2. gradsligning løses ved at bruge solve på din lommeregner.

Den negative løsning forkastes. Den positive er [OH-]. Nu kan du bestemme pOH og derefter pH


Svar #5
27. september 2009 af ahmed1111 (Slettet)

# 4, er det da  forkert hvad #2 har skrevet? eller ???


Skriv et svar til: Help me plzzzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.