Matematik

Vektorkoordinaterer

26. september 2009 af trojanhorse (Slettet)

Hej jeg har en matematik opgave jeg har  lidt besværeligheder med :

opg 165 s. 161 Vejen til Matematik A2

Tegningen viser en ligebenet Trekant ABC hvor punkterne A(-2,3) og B(9,2) er kendte. Desuden er der oplyst at længden af vektor DC = 4.

a. Udregn vektor AB og tværvektor AB

vektor AB= (11 over -1)  dvs tværvektor AB= (1 over 11)

b. udregn koordinanterne til en enhedsvektor i DC's retning og derefter koordinaterne til vektoren DC.

Den ved jeg  bare slet ikke hvordan jeg skal  regne ud ? :-(

d. Udregn Koordinaterne til punktet D


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af MN-P (Slettet)

Du har intet oplyst om C og D, så det er ikke muligt at hjælpe dig


Svar #2
26. september 2009 af trojanhorse (Slettet)

koordinaterne til C og D er ikke Givet men længden af vektor CD=4 og da det er en ligebenet trekant der er delt op i to retvinklet trekanter trekant ACD og trekant CDB tror jeg at længden af vektor AC er lige med længden af vektor CB og at længden af vektor DB er lige med længden af vektor AD


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af MN-P (Slettet)

Hvilke ben/sider er lige lange?

Hvor ligger D i forhold til trekantens sider?

Er D midten af den side der ikke er lige så lang som de to andre sider?

Der må være en eller anden oplysning om hvor D er pladseret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2009 af MN-P (Slettet)

Står DC vinkelret på AB?

Hvis den gør det kan du regne retningsvektoren ud som AΛB /|AB|


Svar #5
26. september 2009 af trojanhorse (Slettet)

tak for hjælpene for DC står vinkelret på AB


Svar #6
26. september 2009 af trojanhorse (Slettet)

Tak for Hjælpen*********


Skriv et svar til: Vektorkoordinaterer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.