Matematik

Bestem punktmængden m1

26. september 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg skal bestemme punktmængden M1. Som altid synes jeg det sværreste er at finde ud afhvilken mængde der reelt er jeg skal bestemme.

Min funktion f er givet ved at f(x) = cos(x), X € [o ; 3/2 Phi]

Puntmængden M1 er af grænset af grafen for f, X aksen samt ligningerne X= phi/2 og X= 3/2 Phi

Bestem ved hjælp af stamfunktion arealet af M1

<men hvilket område er det areal jeg skal bestemme?

Jeg har tegnet graferne ind på min grafregner. Vedlægger tegningen.

Nogen der kan se hordan jeg gennemskuer hvor min M1 er?

Vedhæftet fil: SCREEN01.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af peter lind

π/2 ≤ x ≤ 3π/2, cos(x) ≤ y ≤ 0. På grafen falder kurven fra skæringen med 0 til x-aksen, hvorefter den fortsætter i en bue under x til den igen når x aksen. Det er arealet melelm denne bue og x-aksen.


Svar #2
26. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Tror ikke jeg er helt me????

Ingen af de to linjer rammer min funktion f

Den ene linje er langt over den anden linje og neden under de to linjer ligger min funktion f

Hvorfor skal jeg så også bruge 3π/2som jo ligger et stykker oppeover både π/2 og min funktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af kieslich (Slettet)

Grænserne er givet af π/2 ≤ x ≤ 3π/2  det vil sige af linierne x = π/2 og x = 3π/2  Dette er lodrette linier. så du skal integrere fra x = π/2 til x = 3π/2.

Vedhæftet fil:SCREEN01.BMP

Svar #4
26. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Nå.... lodrette. sikke jeg roder det sammen.

Skrev det bare ind på min grafregner og tænkte slet ikke over at den satte dem vandrette.....

Takker


Svar #5
26. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Det vil sige at jeg skal sige: ∫ cos(x) dx , med en øvre grænse på 3π/2  og en nedre grænse på π/2 ?

Det vil så sige at min  øvre grænse er -1 og min nedre grænse er 1

og resultatet er så 0?

Jeg kan se i facit at resultatet skal blive 2.

Jeg formoder det er mine grænser der i forkerte?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2009 af kieslich (Slettet)

#5

Det vil sige at jeg skal sige: ∫ cos(x) dx , med en øvre grænse på 3π/2  og en nedre grænse på π/2 ?

Det vil så sige at min  øvre grænse er -1 og min nedre grænse er 1   ???? Hvorfor laver du nye grænser?


Svar #7
26. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Tror jeg udtrykker mig forkert.

Hvis jeg beregner ∫ cos(x) dx , med en øvre grænse på 3π/2 og en nedre grænse på π/2, så for jeg -1+1 som jo er nul?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2009 af peter lind

Du får sin(3π/2)-sin(π/2) = -1-1


Svar #9
26. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Nå ja, en lille fortegnsfejl. Det vil sige -2 .

Men der står også i opgaven at Puntmængden M1 er af grænset af grafen for f, X-aksen samt ligningerne X= phi/2 og X= 3/2 Phi.

Vil det sige at når stykkt ligger under min x-akse, så er der slet ikke noget at regne på?

Eller er det OK at den ligger under x?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2009 af kieslich (Slettet)

Integralet = -2     Arealet = | Integralet | = 2     | * |  betyder numerisk.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2009 af peter lind

Det at det er under x-aksen betyder blot at integrationen giveret negativt resultat. Da arealer altid regnes positiv bør du skifte fortegn. Arealet er altså 2.


Svar #12
26. september 2009 af Rina68 (Slettet)

OK.

Havde også lige lidt svært ved at forstå at et areal unne blive minus. Jeg fjerner lige fortegnet. :)

Tak for tålmodigheden er vist meget langsom opfattene


Skriv et svar til: Bestem punktmængden m1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.