Matematik

differentiable funktioner :s

27. september 2009 af camillaa23 (Slettet)

Heej alle dejlig mennesker :D jeg har 2 opgaver som jeg ikk kan finde ud af :( vil meget gerne have hjælp til det

Tusind tak hvis i vil hjælpe (:

 opg 1  ) Bestem følgende grænseværdier : Lim(x(x+9)  x-->0

 opg 2  )   linjen y=2x-8 skærer parablen y=x^2-7x+10 i to punkter. Bestem skæringspunktet mellem tangenterne til parablen i disse to punkter

Takker for alt respons (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af peter lind

opgave 1)  Brug at polynomier er kontinuerte funktioner.

Opgave 2)  Du skal løse ligningesystemet. Det gør du bedst ved at indsætte y(x) fra den første ligning i den anden ligning.  Det giver en andengradsligning, du må løse.

Hvorfor kalder du tråden differentiable funktioner?. Det har jo ikke noget med differentiabilitet at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du har et program, vil jeg anbefale dig et tegne funktionerne. Det giver et godt overblik.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af mathon

opg 2)

f(x) = y = x2 - 7x + 10  og  2x-8
dvs

x2 - 7x + 10 = 2x - 8

x2 - 9x + 18 = 0
 


Skriv et svar til: differentiable funktioner :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.