Matematik

Toppunkt for parabel

27. september 2009 af mayday92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven hedder " Bestem toppunktet for parablen."

og ligningen y = x2 – x – 2.,
Jeg er i tvivl om hvordan jeg løser den, jeg ved godt det er  (-b/2a)  (-d/4a) hvor d er b^2-4ac

Men der er ingen koefficienter til x2 og x, så jeg er ikke helt med på hvordan jeg løser den. , da a og b dermed er ukendte (?),
kort sagt: Hvad skal jeg indsætte i a og b?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af Exupery (Slettet)

y=1x^2-1x-2

Giver det mere mening så?

Hvis du har lært det, burde du benytte dig af differentialregning..


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af mathon

y = 1·x2 + (-1)·x + (-2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af peter lind

y = x2-x-2 =ax2+bx +c Hvad skal a, b og c være for at det skal holde?


Svar #4
27. september 2009 af mayday92 (Slettet)

Mange tak begge to... Hjernen gik vidst lige på stand-by der, og #1 det har jeg ikke lært, men jeg har styr på hvordan jeg regner denne her opgave nu (:


Skriv et svar til: Toppunkt for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.