Matematik

Hvor er fejlen?

27. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvor er min fejl i denne opgave:

Bestem tallet (grænserne -1 til 1)S((x^3)-x)dx

Jeg får: [1/4x^4 - 1/2x^2](-1 til 1) = (1/4 * 1^4 - 1/2 *1^4)-(1/4 *-1^4 - 1/2 *-1^2) = (1/4 - 1/2) - (-1/4 - (-1/2)) = (-1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af jesperher (Slettet)

prøv at tast den ind i et graph tegne program.. (fx geogebra)

selve intergralet giver 0.  men det gør det, fordi at arealet på den negative side af x aksen giver en positiv y værdi, og negativ på den positive side af x.. hvis du forstår


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af Isomorphician

(-1)4 = 1

(-1)2 = 1


Svar #3
27. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Tak (: Det var en simpel parantesfejl opdaget ifl. #2 svar.


Skriv et svar til: Hvor er fejlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.