Matematik

Retvinkel trekant ? katete c???

27. september 2009 af Maja4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi ved at vinkel C er ret, Vinkel B = 39 og længde BC= 213 <--- katete a

Hvordan finder jeg Længde af siden AB ? <-- som er katete c ????

Hvilket formel skal jeg brug?


Svar #1
27. september 2009 af Maja4 (Slettet)

HJÆLP??????????????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af Isomorphician

cos(39°) = 213/c, isoler c.


Svar #3
27. september 2009 af Maja4 (Slettet)

213 •sin(39)=134 er det rigtig???


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2009 af Isomorphician

siden AB ? <-- som er katete c  ---> som er hypotenusen.

cos(39°) = 213/c <=>

c*cos(39°) = 213 <=>

c = 213/(cos(39°)) <=>

c = ....


Svar #5
27. september 2009 af Maja4 (Slettet)

Mange tak.

Man kan også sige : Sin(A)=a/c

                                   sin(51)=213/c

                                  c=213/sin(51)=

Ikke ??

51 er vinkel A ;)


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. september 2009 af Isomorphician

Jo, det skulle gerne give samme resultat.


Svar #7
27. september 2009 af Maja4 (Slettet)

Ja, det gør det også

Men tak igen;)


Skriv et svar til: Retvinkel trekant ? katete c???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.