Matematik

At sætte x udenfor parentes. Nulregel.

27. september 2009 af fluki (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal løse ligningen x^3=16x ved brug af nulreglen.

Er det korrekt at skrive ligningen om til x^3-16x=x(x*x-16)=0, eller skal det skrives som x(x^2-16)=0 i parentesen?

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2009 af MN-P (Slettet)

x3-16x=0

x(x2-42)=0

x(x+4)(x-4)=0


Skriv et svar til: At sætte x udenfor parentes. Nulregel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.