Matematik

x vokser med 3 så vokser y med 15. Ligning?

27. september 2009 af mjpinkie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ja, jeg har brug for lidt hjælp til den her, det ville være SKØNT!

Om en ret linje oplyses, at den går gennem punktet (2,7), og når x vokser med 3, så vokser y med 15. Bestem en ligning for linjen.

Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af mathon

a = Δy/Δx = 15/3 = 5

y = 5x + b ............


Skriv et svar til: x vokser med 3 så vokser y med 15. Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.