Kemi

Koncentration

27. september 2009 af 215 (Slettet)

opgaven lyder således

på en børnetandpastatube står der at den indeholder 0,04% F-, hvilket er det samme som NaF, kontrollere om svarer til hinanden..

Hints til hvad jeg skal lave ? 




 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af mathon

hinanden forudsætter minimum to oplysninger


Svar #2
27. september 2009 af 215 (Slettet)

 de to koncentrationer


Svar #3
27. september 2009 af 215 (Slettet)

hvilket er det samme som 0,09% NaF 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2009 af mathon

M(NaF) = 41,99 g/mol
heraf udgør
F 18,998 g/mol

F i masseprocent af NaF: (18,998/41,99) = 0,452 = 45,2%

af en given mængde NaF udgør F 45,2%

hvoraf F-indholdet er:
0,0009·0,452 = 0,000407 = 0,0407% ≈ 0,04%


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.