Kemi

pH af en syre-forbindelse

27. september 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Jeg har en svovlsyre med en kendt pKa-værdi.

Jeg har fået oplyst en V

MEN på svovlsyren har der listet sig et ekstra stof på *puha*.


Jeg skal finde pH for hele opløsningen.

SÅ tænkte jeg lidt, om det ekstra stof (Li) overhovedet har en effekt på pH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af mathon

 Li2(SO4) (aq)   →  2Li+(aq) +  SO42-(aq)

pKb(SO42-) = 12,08

pOH = ½(pKb - log(cb))

pH = 14 - pOH


Skriv et svar til: pH af en syre-forbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.