Matematik

Lineære funktion

28. september 2009 af watelli (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder her med en opgave som jeg ikke helt forstår:

Angiv forskriften for den lineære funktion f, når

f(-1)=4 og f(3)=8

Nogen der ved hvordan man regner det ud? Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af allan_sim

#0.

En lineær funktion er på formen

f(x) = ax+b

Du skal derfor beregne a og b ud fra de to punkter, du kender. Det kan gøres ved at bruge formlerne

og


Svar #2
28. september 2009 af watelli (Slettet)

hvad er så y2? og hva er y1? x2? og x1?

håber du kan svare på det:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2009 af allan_sim

(x1,y1) er dit ene punkt og (x2,y2) er dit andet. Det ene af dine punkter hedder f.eks. (-1,4).


Svar #4
28. september 2009 af watelli (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.