Matematik

vektorer i rummet

28. september 2009 af Kwarzon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med denne opgave. Jeg har tegnet parameteren ind i, men mangler hjælp til at komme videre..

Linien M har parameterfremstillingen:

M=(x,y,z)=(3,11,4)+t(3,-4,0)

Beregn koordinaterne til de to punkter A og B på M, der har afstanden 9 til o (0;0;0).



 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2009 af mathon

hvilket kræver

[(x-0)2 + (y-0)2 + (z-0)2] = 9


Svar #2
28. september 2009 af Kwarzon (Slettet)

kan vil forkortes til sqrt(x^2+y^2+z^2)=3, men hvilke tal sætter jeg så herind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2009 af peter lind

Hvorfor skriver du 3 på højre side ?. Ellers du skal indsætet parameterfremstillingen. Det giver en andengradsligning i t, som du må løse.


Svar #4
28. september 2009 af Kwarzon (Slettet)

Hvordan indsætter jeg min parameterfremstilling i det her udtryk √[(x-0)2 + (y-0)2 + (z-0)2] = 9? Skal jeg bruge retningsvektoren?


Svar #5
28. september 2009 af Kwarzon (Slettet)

Har en tidsfrist kl.18 med min aflevering mangler kun denne her opgave. Er der nogen der kan fortælle en fremgangsmetoden???


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2009 af kieslich (Slettet)

x2 + y2 + z2 = 92  <=>  (3 + 3t)2 + (11-4t)2 + (4)2 = 81    regn ud og løs for t.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2009 af peter lind

I stedet for x indsæter du fra parameterfremstillingen x =3+t*3 tilsvarende for y og z


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2009 af kieslich (Slettet)

den har ingen løsning. har du skrevet parameterfremstillingen rigtigt op


Svar #9
28. september 2009 af Kwarzon (Slettet)

takker for hjælpen - fik afleveret rettidigt :)


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.