Matematik

find ligning for tangent

28. september 2009 af Captajn (Slettet)

hej jeg har en funktion som er f(x)=2*ln(3x+5), hvor jeg så skal finde ligningen for tangenten i punktet et stykke hvor jeg skal finde ligningen for tangenten i punktet p(1, f(1)), hvad gør jeg, og hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af mathon

hvordan mener du den almene tangentligning ser ud?


Svar #2
28. september 2009 af Captajn (Slettet)

det eneste jeg ved er det der står i opgaven ovenfor, det er mer eller mindre hele opgaven, så ved jeg ikke rigtigt? :i


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2009 af mathon

y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

hvorfor du skal bruge
f '(x)


Svar #4
28. september 2009 af Captajn (Slettet)

vi udregner det i et matematikprogram og derfor vi bruger f(x) i stedet for fx "y" - eller hva mener du?
men hvad vil du så smide ind i stedet for "x"


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2009 af mathon

y = f '(1)·(x-1) + f(1)

f '(x) = 6/(3x+5)

f '(1) = (3/4)
f(1) = 6·ln(2)

y = (3/4)·(x-1) + 6·ln(2)

y = (3/4)·x + (6·ln(2)-(3/4))


Svar #6
28. september 2009 af Captajn (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: find ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.