Fysik

Smeltning af is?

28. september 2009 af 2009x01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har lige brug for lidt hjælp til denne her :)

300 g. isterninger hentes op fra fryseren, hvor temperaturen er -18°C
Smeltningen af isterningerne sker ved at de kommer lige fra fryseren
over i en kande med 2 liter vand med temperaturen 16°C
Beregn hvor meget temperaturen er faldet i vandkanden, når
isterningerne er smeltet..
 

Der skal bruges 110,16 kJ/kg*°C  for at varme isen op til 0 °C
 

Der skal bruges 100,32 kJ/kg*°C for at smelte isterningerne.

/amanda
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2009 af ansy (Slettet)

Du kender den mængde af energi som isterningerne modtager fra vandet, før de er smeltet. Derfor skal du beregne hvor meget temperaturen er faldet. Det kan du gøre ved at benytte følgende formel klik her

Håber det kan hjælpe dig lidt på vej :-)


Svar #2
29. september 2009 af 2009x01 (Slettet)

Tusind tak ! (: super hjemmeside ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2009 af mathon

                                              is                                             kandevand
                          opvarmning + smeltning                 =           afkøling

(300 g)·(2 J/(g·K))·((0-(-18)) K) + (300 g)·(334 J/g) = (2 kg)·(4186 J/(kg·K))·ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2009 af MN-P (Slettet)

#3 hvorfor bruger du ikke de angivne værdier for opvarmning af is og smeltning af is?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2009 af mathon

(10800 J) + (100200 J) = (8372 J/K)·ΔT

(111 kJ) = (8,372 kJ/K)·ΔT

ΔT = (111 kJ)/(8,372 kJ/K) = ( K)

ΔK = ΔC = 13,3°

............

selv om de opgivne energistørrelser afviger lidt fra de ovenfor beregnede,
har du en facitrettesnor


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2010 af Fodboldfan (Slettet)

Hvorfor siger du:

(300 g)·(2 J/(g·K))·((0-(-18)) K)

betyder det: m*m*(Tslut-Tstart)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2010 af mathon

                     m·c·(Tslut - Tstart)


Skriv et svar til: Smeltning af is?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.