Kemi
kemi højtnivaeu studentereksamensopgave
05. januar 2005 af
Louise1985 (Slettet)
august '03
Vil nogle hjælpe mig gennem denne opgave ? -Starter bare med at spørge om a men har problemer med det meste
M=276,42g/mol
Den højeste tilladte koncentration af 19-norandrosteron er 2 ng pr. mL urin.
a) beregn den højest tilladte stofmængdekoncentration af stoffet i urin.
Ved godt at jeg skal udregne n ved formlen n=m/M men ved ik helt hvad jeg gør med de 2 ng pr. mL. Skal jeg så overi noget c og V først ?
Vil nogle hjælpe mig gennem denne opgave ? -Starter bare med at spørge om a men har problemer med det meste
M=276,42g/mol
Den højeste tilladte koncentration af 19-norandrosteron er 2 ng pr. mL urin.
a) beregn den højest tilladte stofmængdekoncentration af stoffet i urin.
Ved godt at jeg skal udregne n ved formlen n=m/M men ved ik helt hvad jeg gør med de 2 ng pr. mL. Skal jeg så overi noget c og V først ?
Svar #1
05. januar 2005 af sigmund (Slettet)
Du har 2 ng 19-norandrosteron pr. mL urin. Dette omregner du så til stofmængden vha. formlen n=m/M=2*10^(-9)[g]/276.42[g/mol]=7.24*10^(-12)[mol]
Den højest tilladte stofmængdekoncentration er så c=n/V=7.24*10^(-12)[mol]/10^(-3)[L]=7.24*10^(-9)[mol/L].
Den højest tilladte stofmængdekoncentration er så c=n/V=7.24*10^(-12)[mol]/10^(-3)[L]=7.24*10^(-9)[mol/L].
Skriv et svar til: kemi højtnivaeu studentereksamensopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
