Matematik

Differentialligning udfra tekst

30. september 2009 af elvispresley (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg ville høre om der var nogen der kunne hjælpe mig med denne opgave?

Et land havde i 1980 30 mill. indbyggere, og indbyggertallet aftog, på grund af lavt fødselstal, med 0,2% om året. Landet modtog hvert år 57.000 indvandrere.

Vis, at hvis t er antallet af år efter 1980 og f(t) indbyggertallet, så er f '(t) = 57.000 -0,002*f(t).

Hvor mange indbyggere var der i landet i 1999?

Hvorledes udvikler indbyggertallet sig i fremtiden, hvis der ikke sker ændringer i de nævnte forudsætninger?

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal vise at det er rigtigt. Men jeg havde tænkt, at jeg først ville sætte t = 0, men jeg kan ikke helt få det til at passe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2009 af MN-P (Slettet)

indbyggertallet f(t)=30 mill *(1-0,002)t

f'(t) er den årlige ændring af indbyggertallet

f'(t)=tilflyttere- 0,2% af indbyggertallet =

57000-0,002*f(t)


Svar #2
30. september 2009 af elvispresley (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Differentialligning udfra tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.