Matematik

vinklen mellem vektor a og vektor b

30. september 2009 af masaani (Slettet) - Niveau: A-niveau

vektor a = 3

vektor b = 8

vinklen mellem vektor a og b = 110 grader

Betem gradtal for vinklen imellem vektorerne (vektor a) + (vektor b)    og     (vektor a) - (vektor b)

Har ingen ide hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2009 af mathon

tegn det


Svar #2
30. september 2009 af masaani (Slettet)

Hvis jeg tegner det, hvordan finder jeg så gradtal


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2009 af kuchinarai (Slettet)

Bestem først vektorernes x og y koordinater. Sæt vektor a = (3, 0).

 Det er lang tid siden jeg har gået i skole - jeg mener komposanter - ikke koordinator.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2009 af kieslich (Slettet)

udregn først |a + b|2 = (a + b)(a + b) = ....         og |a - b|2 =.......

du kan nu finde vinkel v med cos(v) = (a + b)(a - b)/ (|a + b|*|a - b|)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2009 af kuchinarai (Slettet)

IaI IbI cos v = a b = a1*b1 + a2*b2


Skriv et svar til: vinklen mellem vektor a og vektor b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.