Matematik

Ligning - hvad gør jeg forkert?

30. september 2009 af ShaneM (Slettet)

Hey derude.

Sidder og roder med en ellers noget så nem ligning, men jeg kommer frem til et forkert resultat.
Kan ikke lige finde fejlen.

Er der nogen som kan hjælpe mig? :)

2(x+5)+1=5x-1
2x+10+1=5x-1
2x+11=5x-1
11-1=5x-2x
10=3x
10/3=x
3,333=x

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2009 af Isomorphician

2x+11=5x-1
11-1=5x-2x

For at fjerne 1 fra højresiden skal du lægge 1 til på begge sider.


Svar #2
30. september 2009 af ShaneM (Slettet)

Ja, det er da klart ..
Nogle gange kan den mest synlige fejl være den sværeste at finde :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2009 af hjæælp (Slettet)

Fejlen ligger i din 4. linie. Det hele skal se sådan her ud:


2(x+5)+1=5x-1

2x+10+1=5x-1

-3x = -12

x = 4


Sådan (;
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2009 af mathon

2x+11=5x-1
11+1=5x-2x
12=3x
12/3=x
 4=x


Svar #5
30. september 2009 af ShaneM (Slettet)

Så så så så ! klokken er snart 23 :) er bare lidt træt hehe.

Men er lige støt på en ligning med logaritme.
Den ved jeg ikke hvordan, jeg skal gribe an.

6+log x=8


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. september 2009 af Isomorphician

6 + log(x) = 8 <=>

log(x) = 2 <=>

x = ....


Svar #7
30. september 2009 af ShaneM (Slettet)

>.<

Dooh ! Det er der jo ingen ben i .. Matematik er bare ikke logisk for mig lige nu .. Kan ikke være rigtigt, at jeg ikke kunne tænke mig frem til det ..

Tak for svarerne .. Gider ikke spørge jer mere for idag :) Jeg må bare lige tænke mig lidt om .


Skriv et svar til: Ligning - hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.